ÜCRETSİZ HIZLI TESLİMAT! İLK ALIŞVERİŞİNE ÖZEL %10 İNDİRİM! PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI!

Pırlanta Seçimi

05-08-2021 17:13
Pırlanta Seçimi

Pırlanta Seçimi

Pırlanta saflığın, masumluğun, aşkın ve sadakatin sembolüdür. Kişinin hakikat ve güven yönünü teşvik eder. Pırlanta bir insanın parmak izine benzer. Her birey için anlamı farklı olduğu gibi pırlantayı da bir diğer pırlantadan farklılaştıracak belirli ayırt edici özellikleri vardır.

Pırlanta Seçiminde 4C Kuralı

Kesim, berraklık, renk ve karat olarak adlandırılan 4C kuralına göre pırlantanızı seçebilirsiniz.

Kesim

Diğer tüm faktörlerden daha fazla, taşın güzelliğini belli eder. Kesim bir elmasın oranını, simetrisini ve parlaklığını belirler. İyi kesilmiş bir elmas, ışığı bir yüzeyden diğerine yansıtır. Eğer çok derin ve sığ kesilmişse, ışığın etkileşimini düşürerek elmasın kalitesini düşürür.

Şekil seçme: Piyasada bulunan olası şekilleri gözden geçirin ve en beğendiğinizi seçin. Bir başkası için pırlanta satın alıyorsanız, bir şekil seçmeden önce onun/ güvendiğiniz bir arkadaşınızın fikrini sorun.

Soracak kimseniz yoksa, popüler, klasik bir şekil seçmenizi tavsiye ederiz. En popüler şekiller yuvarlak pırlanta, prenses ve damla kesimdir.

Eğer alacağınız kişinin geleneksel olmayan bir kişiliği varsa, geleneksel olmayan bir şekil düşünün. Hala oldukça popüler olan daha az yaygın şekiller arasında markiz, oval ve kalp bulunur.

Eğer yine karar veremediyseniz, WhatsApp telefon hattımızdan bize danışabilir, sorularınızı bize iletebilirsiniz seve seve yardım edeceğiz.

Kesim Kalitesini Seçme:

Satın almayı düşündüğünüz herhangi bir pırlanta için elmas sertifika raporunu göstermesini isteyin. Bu rapor size kesim konusunda kısa bir bilgi verecektir.

En üst düzeyde mükemmellik için bir "İdeal Kesim" pırlanta seçin.

Biraz daha ucuz ama yüksek kaliteli bir taş için "Mükemmel" veya "Çok İyi" dereceli bir pırlanta seçin.

Diğer C'leri dengelemek ve yine de bir bütçeye bağlı kalmak istiyorsanız "İyi" dereceli bir pırlanta seçin.

Özellikle nişan yüzükleri ve diğer hediyeler için asla adil ve düşük kaliteli bir pırlanta satın almayın. Bu seviyelerdeki pırlantalar, parlaklıktan ciddi şekilde yoksundur.

***Cahide’de en düşük ‘’Çok İyi’’ dereceli pırlanta bulabilirsiniz.

Berraklık

Taşın saflığının ve nadirliğinin bir ölçüsüdür.

Elmaslar milyonlarca yıl boyunca yer altında oluşurlar ve doğal olarak oluştukları için çoğu zaman doğanın izlerini taşırlar. Çoğu kusur mikroskobiktir ve çıplak gözle görülemez. Bazı pırlantaların hiç kusuru yoktur ve "kusursuz" olarak bilinirler, ancak bunlar çok nadirdir.

Bize Sorun!

Elmaslarla ilgili çeşitli berraklık seviyeleri sırasıyla LC (kusursuz), VVS1 ila VVS2 (çok çok küçük kusurlar), VS1 ila VS2 (çok küçük kusurlar), SI1 ila SI2 (küçük kusurlar), I1 ila I3’tür (gözle görülebilir kusurlar).

Herhangi bir iç kusuru olmayan taşlar için kusursuz LC satın alın. Ancak bunlar çok nadirdir ve çok pahalıdır.

10 güçlü bir büyüteçle bile, eğitimsiz gözle görülmeyen çok, çok küçük kalıntılara sahip yüksek kaliteli elmaslar için VVS1 veya VVS2 berraklık derecelerini düşünebilirsiniz.

Çok küçük kusurlar çıplak gözle kusursuz görünen elmaslar için VS1 veya VS2 derecelerine bakabilirsiniz.

Çıplak gözle görülmeyen, ancak büyüteçle kolayca görülebilen küçük kusurlara sahip bir taş için SI1 veya SI2 derecesine sahip bir elmas düşünebilirsiniz. Bu taşlar yüksek kaliteli görünür ve ayrıca bütçenizi daha az yorar.

Bize bir taşın derecesi ve bu derecenin ne anlama geldiğiyle ilgili tüm sorularınızı sorabilir ve bunu dürüst bir şekilde yanıtlayacağımıza emin olabilirsiniz.

Renk Seçimi

Beyaz elmaslarda bulunan doğal renk tonunu ifade eder. Doğada, çoğu beyaz pırlantanın hafif bir sarı tonu vardır. En kaliteli pırlantalar renksizdir, çünkü renksiz taşlar nadirdir ve renkli pırlantalardan daha iyi ışığı yansıtır. Çoğu pırlantanın, çıplak gözle görülmesi genellikle imkânsız olan hafif sarı tonları vardır.

Renk derecelendirme için endüstri standardı, her bir taşı bir ana sete göre değerlendirmek ve "D" (renksiz) ile "Z" (açık sarı) arasında bir harf notu vermektir.

Çoğu renk tonunu görmek son derece zor olduğundan, daha yüksek bir renk derecesi kalite açısından fazla bir fark yaratmaz. Ancak, fiyatta büyük bir fark yaratabilir.

Eğer bütçeniz yetiyorsa, kesinlikle renksiz bir pırlanta için D sınıfı (mavi beyaz) seçmenizi öneririz.

D sınıfı bir pırlantaya paranız yetmiyorsa, ancak yine de herhangi bir cilt tonunda herhangi bir bantta renksiz bir taş istiyorsanız, E veya F pırlantalara bakın (sırasıyla "buz beyazı" veya "ince beyaz").

H, I ve G dereceli pırlantalar beyaz olarak kabul edilir ve H en kaliteli beyazı temsil eder. Bu pırlantalar tamamen renksiz görünse de parlak beyaz bir arka plana karşı açık sarı bir renk tonuna sahip olduklarını unutmayın.

Çoğu arka plana karşı hala beyaz veya renksiz olsa da J-M pırlantaları "üst gümüş” ten (J) daha ucuz bir gümüş rengi olan "hafif pelerin’’ e (M) kadar uzanır. Altın gibi renkli bir şerit üzerine yerleştirildiğinde renksiz görünürler, ancak platin gibi daha beyaz metallerde bir renk tonu olabilir.

Karat

Pırlantanın ağırlığı veya boyutu karat cinsinden ölçülür. Bir pırlantanın karatı ne kadar fazlaysa, o kadar pahalı olacak ve o kadar büyük olacaktır.

Karat ağırlığını en son dikkate alınmalı çünkü bu, taşın kalitesini hiçbir şekilde etkilemez, bu nedenle daha ağır bir ağırlık mutlaka daha kaliteli bir taş anlamına gelmez. Ancak, bunun bir bütçeyle mümkün olmayabileceğini unutmayın. Daha yüksek kalitede biraz daha küçük bir taş mı istiyorsunuz, yoksa tam tersi mi?

Kaliteden ödün vermeden paradan tasarruf etmek için alışılmadık bir karat boyutu seçmeyi düşünün. Nişan yüzüğü için en yaygın boyutlar 1/2 karat, 1 karat ve 2 karattır. İnsanlar genellikle endüstride 'sihirli ağırlıklar' olarak bilinen yaygın karat ağırlıklarını seçerler. Yaygın oldukları için, bu ağırlıklardaki pırlantaların fiyatı genellikle sihirli ağırlığın hemen altındaki pırlantalardan orantısız şekilde yüksektir; 0.98 karatlık bir pırlanta, gözle görülür bir boyut farkı olmaksızın 1 karatlık bir pırlantadan önemli ölçüde daha ucuz olabilir.

Bir nişan yüzüğü veya hediye satın alıyorsanız, alacağınız kişinin hangi boyutta tercih ettiğini öğrenin. Bütün kadınlar çok karat tercih etmez. Bazıları kaliteyi boyutun üzerinde tutabilirken, diğerleri daha dikkat çekici bir pırlanta için kaliteden biraz fedakârlık etmeye istekli olabilir. Alacağınız kişinin kendisine, yakın arkadaşlarınıza, ailenize veya bize danışabilirsiniz.

Pırlantanızla Uyumlu Özellikleri Seçmek

Değerli ve uzun ömürlü metallerin bir listesini yapın. Burada bant malzemesinin taş kadar uzun ömürlü olması önemlidir. Altın, gümüş ve platin gibi metaller sadece güzel olmakla kalmaz, aynı zamanda yıllarca dayanır. Aralarından seçim yapmak genellikle güzellik ve bütçe dengesidir.

Altın, herhangi bir taş veya ten rengiyle harika göründüğü için belki de en yaygın banttır. Yüzüğü elinize göre daha da özelleştirmek için altın ve sarı, gül ve beyaz altın gibi çeşitlerini arayın.

Gümüş, uygun fiyatlı ve hemen hemen her cilt tonuna uyan başka bir metaldir. Gümüşün çeşitli çeşitleri arasında, yüzde 92,5 saf gümüş ve yüzde 7,5 karışık alaşımlardan oluşan gümüş en iyisidir. Hal böyle olunca da en uygun fiyatlı ve dayanıklı bir yüzük seçeneğidir.

Eğer bütçe sizin için sorun değilse platin bantlara gidebilirsiniz. Platin, tüm değerli metallerin en parlağı olarak kabul edilir ve pırlanta ve nişan yüzükleri için yaygın bir popülerlik kazanmaktadır.

Unutmayın, Cahide Jewellery’de tüm ürünlerimiz sertifikalı gönderilmektedir. Bu sertifikalarda kesiminden, berraklık, renk ve karatına kadar her türlü ayrıntıyı bulabilirsiniz. Ayrıca, sizin isteğinize göre özel tasarım pırlanta yapılmaktadır.

 Sevgiyle Kalın..

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.